Cytat:
|
Jednego nie rozumiem, jak problem mija po kilu minutach tzn, że dzieje się to tylko po odpaleniu silnika za nim np. złapie temperaturę ? Od razu dodaj, czy dzieje się to na Pb i gazie, czy tylko na jednym z nich.
|
Tak na prawdę to nie wiem jak to sprawdzić bo nie jest to regularny objaw. A zanika najczęściej w okolicach momentu przełączenia na gaz. Jeśli chodzi o złapanie temperatury to również jest problem jakiś, bo silnik podczas jazdy się... chłodzi. Ty przy dłuższej jeździe na wyższych obrotach, np. na autostradzie, trzyma równo 90stopni. Jak zwalniam, temperatura schodzi. Przy niższych temperaturach na dworze, temp auta powinna po 2-3h jazdy pokazywać na minimum.
Cytat:
|
Odepnij wtyczkę od krokowca, i spróbuj tak pojeżdzic, i zauważ, jak sie zachowują obroty, i napisz.
|
"Krakowca"? rozumiem mowa o silniku krokowym? Na różnych forach czytałem, że to może być ten problem. Tylko, że wszędzie jest inaczej to opisane. Mam go na wyłączonym silniku odpiąć i jechać? Na włączonym silniku odpiąć i jechać? Czy jak? Podobno też czyszczenie silnika krokowego bardzo pomaga.
Wg różnych opinii na forach może też to być wina przepustnicy, przepływomierza, regulacji zaworów lub regulatora obrotów. Co Wy na to?
Pozdrawiam