Cytat:
|
Jeżeli masz Mk3 (1986-1991) to faktycznie jest problem, bo one miały niższe zęby 2,5mm.
Przechodząc na koło na wale korbowym o wyższych zębach musisz pozostawić stary pasek o niższych zębach, bo zostają stare koła rozrządu na pompie wtryskowej i wałku rozrządu.
|
Tak zakładałem - że muszę zostawić stary pasek, ale zastanawia mnie czy są jakieś przeciwskazania aby do wsadzić pasek o płytszych zębach do koła o głebszych otworach. Zdaje się że nie ale wolał bym aby ktoś jeszcze to przemyślał.
Czyli zasadniczo mam 2 możliwości/przypadki :
1)
Jeśli mam silnik <=91' czyli taki o pasku z zębami 2,5mm - powinno dać się założyć nowe koło wału korbowego (tj. z głebszymi otworami zębów),
Pasek nie powinien mieć problemów z tym że otwory są głębsze (tak sądzę),
i wszystko było by ok,
2) Jeśli mam silnik nowszy - to w ogóle nie powinno być problemu aby założyć inne koło wału korbowego,
Co do oznaczeń - oczywiście wcześniej widziałem te rysunki które teraz zamieściłeś (nie poszedłem na łatwiznę) - nie mniej jednak nie mogę doszukać się tych oznaczeń na moim silniki - a szukałem już kilka razy w tym miejscu które wskazuje zamieszczona przez Ciebie grafika.
Mam jeszcze jedno pytanie do grafiki - numer ma być tam gdzie wskazuje strzałka - czy na misie olejowej (na grafice jest tam jakiś ciąg znakowy).
Szukałem w miejscu strzałki bo aby na misie olejowej znalazł się numer to raczej nie możliwe
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dziękuje za pomoc (i liczę na odpowiedz )