Cytat:
|
8100 ECO-NERGY ze specyfikacją Forda, Millersa też polecam.
|
Dziekuje za szybka odpowiedz. Jutro zamawiam.
Co do ekstremalnych warunkow uwazam ze nie tylko wysokoobrotowe japonce maja prawo w nich sie znalezc. A evo od wymiany do wymiany nawet jak nie katujesz to conajmniej litra oleju wciagnie...Ogolnie rzecz ujmujac autem przemieszcza sie moja dziewczyna, wiec tu sie zgodze jezdzi oszczednie i do ekstremalnych warunkow przy niej nie dojdzie. Czasem jednak za kolko wsiadam ja i spalanie rzedu 10-11l/100 wcale mnie przy tej fiescie nie zaskakuje
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jezdze na codzien autami majacymi 2 - 3 razy wiecej mocy wiec Fiestarosa nie ma ze mna lekko, a szkoda silnika z tak malym przebiegiem zeby zaczal brac olej litrami. Oczywiscie wszystko z glowa. Jest w stakim stanie ze zal by mi bylo ja skatowac. Stoi na 13 calowych felgach gdyby nie to, że ktoras powyzej 140 zaczyna lekko bic to bym zrobil jej test predkosci. Poki co bezpiecznie szlo wykrecic 170 na autostradzie. nie dosc ze w miare sprawnie rozwinela taka predkosc to jeszcze mialem spory zapas. Bede mial wolny dzien to zdejme kola i dam na wywazenie aby sprawdzic jej maxa z ciekawosci. Nowa Fiesta eco boostem 1.0 100 udalo mi sie 175wykrecic inna jakies 10km wiecej. Te 125 konne to grubo ponad 200 ida, jak na 3 garnki i 998cm pojemnosci rewelacja. Jeszcze Fiesta ST nie bylem w trasie a czeka na mnie 140km red edition i jakas jeszcze mocniejsza 180 konna wersja
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
sadze ze ta moja powinna okolo 190km/h sie bujnac. Zwazywszy ze jest na malych kolach.
Swoja droga czy robil z was ktos juz taki test? Mam na mysli tej staruszki z silnikiem 1.25 oczywiscie bo w nowej ten silnik to totalny mul.