Wybaczcie że w tym temacie (ale nie chcę powielać wątków), mam podobny dylemat. Jestem w podobnej sytuacji co autor wątku (także waham się między 2-3 modelami dostępnymi w wyprzedaży "2015" w cenie poniżej 90k. Dwa ostatnie auta które zostały na "polu bitwy" to właśnie wspominana Kuga FWD w wersji Trend (z kilkoma detalami, zależnie u którego dealera) oraz Mazda CX5 także "full golas zwany też bidulem"
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Na codzień poruszam się czymś mniejszym od 8 lat Suzuki SX4 (2WD/PB), szukam jednak czegoś większego (dłuższa trasa w moim aucie to udręka dla nóg itp - mam ponad 190cm wzrostu i słuszną wagę). Kuga bardzo mi się podoba, ale wspominany silnik Ecoboost (1,5) budzi we mnie mieszane uczucia, chodzi mi o awaryjność. Obecnie nie jeżdżę dużo, tzn roczny przebieg około 12-15 tysięcy, głównie miasto (stąd diesel u mnie wogóle się nie sprawdzi). Zakładam jeździć autem jakieś 8 może więcej lat... pytanie do użytkowników czy warto się pchać w nowego Forda (nigdy nie miałem żadnego Forda ..same japońce od kilkunastu lat z którymi raczej poważniejszych problemów nie miałem), po "obmacaniu" wielu aut mogę stwierdzić że Kuga faktycznie ma niezłe materiały oraz sposób wykonania (w porównaniu z innymi tej klasy autami).. no i jest ładna a jak z resztą (głównie awaryjność, podejście i koszty serwisów)? Cena wydaje mi się że jest przystępna, porównywalnie np. mogę kupić mniejszego i brzydszego (od Kugi) następcę mojego auta z 4WD z porównywalnym wyposażeniem ale jakością gorszą. Za wszelkie sugestie dzięki.
ps. jeśli się nie "wstrzeliłem" z tematem, proszę mój post przenieść.