Temat: [Mondeo 2014- ] Wady wieku dziecięcego.
View Single Post
Stary 14-03-2016, 20:06   #1209
_vinci_
ford::average

Imię: Jarek
Model: MONDEO MK V
Silnik: EcoBoost 1,5 160KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

Cytat:
Napisał siebek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@Miralon
Mam ten sam problem z tym samym czujnikiem jak mocno pada... Przy hamowaniu po prostu sygnalizuje przeszkodę. Do ASO mi się z tym nie śpieszy bo nie jest to uciążliwe. Daj znać co Ci powiedzą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ha ha. A ja miałem to samo przy odbiorze. Wyjechałem z salonu na parking, cofam a tu prawy tylny czujnik piszczy i świeci na czerwono.
Poszedłem po kolesia z serwisu żeby mi wymienili auto na nowe, bo to jest popsute Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Podchodząc do auta koleś palcem przetarł czujnik. Wsiedliśmy i ... wszystko działa normalnie. Uścisnęliśmy sobie dłonie (jak sąsiedzi z bajki dla dzieci) i rozeszliśmy się w swoich kierunkach.
Do dziś jest ok, a ja od czasu do czasu przecieram paluchem wszystkie czujniki (gdy widzę, że są przybrudzone) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Cytat:
Napisał MarkyMark Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam Szanownych Forumowiczów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.,
Witaj Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał MarkyMark Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
1. Ja również miałem kilka razy komunikat: ECS niedostępne serwis, ruszanie pod górę niedostępne, które znikają po powtórnym uruchomieniu;
Tego nie miałem bo nie mam ACS Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
2- ASS potrafił uruchamiać się przy kompletnie zimnym silniku;
Dokładnie. Ja go wyłączam jako część checklisty procedury startowej. Włączm tylko w sytuacjach gdy wiem, że troooochę postoję (np. dziś przed przejazdem kolejowym, który zamknęli mi przed nosem)

Cytat:
3 - zawieszało się radio, tzn. mogłem włączyć stacje od 1 do 5 i z powrotem do 1, nie mogłem przejść do stacji nr. 6-10.
Jeździłem z tym do serwisu, twierdzili, że nic mu nie jest, chyba doładowali akumulator, ale oni nigdy się do niczego nie przyznają Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Niemniej problemy 2 i 3 na razie zniknęły, ale nr. 1 pozostał, mój mondek poczęstował mnie tym znowu dziś rano Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Radio mi się nie zawiesilo, ale kiedyś "planowo" zrobiło restart.

Cytat:
Jest jeszcze jedna rzecz, czy któryś z was to zauważył u siebie. Mianowicie, czy podczas wolnego ruszania do przodu, po przejechaniu kilku, kilkunastu metrów słyszycie krótki (poniżej sekundy) zgrzyt/chrobotanie z przodu i czuć lekkie drgania na pedale gazu? Nie jest to może specjalnie uciążliwe, ale nigdy z czymś takim się nie spotkałem (w serwisie niczego nie zauważono).
Nie zauważyłem czegoś takiego

Cytat:
Na koniec jeszcze jedno pytanie (w serwisie nie wiedzą), czy na panelu klimatyzacji, zwłaszcza w trybie auto (rzadziej w trybie manualnym) zapala się dioda / włącza się AC? Dlaczego zapala się teraz przy temperaturze w okolicach 0 stopni? Może jest to normalne i tak ma być, ale nikt nie jest w mi stanie odpowiedzieć. Mogę oczywiście to wyłączyć naciskając AC, ale samo nie gaśnie i nie mogę wyczaić schematu, włącza się tak od czapy, kiedy chce.
U mnie czasami samo gaśnie, a zapala się gdy wcisnę przycisk MAX

Cytat:
No i mam wrażenie, że czasami lekko ciągnie w lewo.
Mi nie ściąga, ale mam teraz zimówki więc nie wiem jak będzie na oryginalnych kołach.

Bump:
_vinci_ jest offline   Odpowiedź z Cytatem