Temat: [Transit 2014-2019] Czy ktoś już posiada nowy model ???
View Single Post
Stary 14-03-2016, 21:39   #360
wojtekjanus
FORD|AUTHORIZED

Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Czy ktoś już posiada nowy model ???

Cytat:
Napisał lukas_ko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A jeżeli kolega wyciągnął według wskaźnika bak paliwa do zera a w środku zostało jeszcze około 15 litrów to znaczy że bak nie był pusty.
Owszem, ale przecież nie wiedział, że jest jeszcze paliwo.
Cytat:
Napisał lukas_ko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja w swoim już miałem bak tak pusty że na zakrętach szarpało silnikiem bo miałem tak mało paliwa.
Też tak miałem na ślimaku na zjeździe z autostrady, ale w Mk6 2,0 tdci. Weszło ok.75 l.

Mniejsza o szczegóły - problem jest, bo bak ma jednocześnie dwa oznakowania: dla baku 80 i dla 100 litrów. No i mówią, że bak 100l ma... 95 litrów (FWD niżej podłoga) lub 100 (RWD - wyżej podłoga).

Cytat:
Napisał piotrekbb Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dziś znów wyjezdzilem do zera wg komputera i weszło 80l czyli 15 zostaje mimo wskazania zasięgu zero.
Wskazanie komputera to jedno, ale czy paliła się rezerwa? (nie wiem czy u ciebie jest kontrolka rezerwy...)

Cytat:
Ale myślę że jest inne rozwiązanie. Bak paliwa 80 litrów różni się od baku 100 litrów tylko długością.
Tak chyba jest w Mk7. W Mk8 kolega pisze, że są identyczne.

--------------------------------

To wszystko to jakaś totalna ściema Forda... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 14-03-2016 o 21:46
wojtekjanus jest online   Odpowiedź z Cytatem