View Single Post
Stary 14-03-2016, 23:41   #868
wojtekjanus
FORD|AUTHORIZED

Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Chcesz kupić Transita? Tu pytamy o auta z ogłoszeń

1. Przebieg z sufitu, niska moc, słabo wyposażony, jeżeli kolor na zdjęciu prawdziwy, to lakier nie jest oryginalny. Siedzenie kierowcy ma zmienioną wykładzinę, było skatowane, to potwierdza podejrzenie co do przebiegu. Nie ma zdjęcia paki - to dużo mówi. Zmieniany zderzak przedni, był walony. Widać korozję dookoła - spód musi być tragiczny.
Trochę mi pachnie trupiszczem... Jestem na nie.

2. Jeżeli ma 125KM i jest to silnik 2,0, to jest to silnik tdci common-rail. Powinien mieć więc znaczek tdci na grillu, a nie ma. Nie wiem czy to przekłamanie, czy rzeczywiście jest to tdci.
Przebieg na 100% z sufitu. Poobijany jest, tylny zderzak zwichrowany, tapicerka skatowana. Ale o niebo lepiej wygląda niż pierwszy. Ma webasto, chyba niefabryczne, powietrzne - ale zawsze to jakiś plus. Też nie pokazują paki.

3. Masakra. Daj sobie spokój.

4.Ten wg VIN-u to nie 2003, ale 2002 rok, moc nie 80, ale 75KM, to model 260, więc nie ma ładowności 1000 kg. Po brygadzie tynkarskiej ja bym na pewno nic nie wziął - to jest zawsze auto ekstremalnie skatowane.

Transit 2000-2006, 2.0L Duratorq DI (75PS), Biały Diamond 73

Numer VIN: WF0VXXBDFV2U43474
Główne funkcje
Data produkcji: 26.06.2002
Model pojazdu: Transit 2000-2006
Rodzaj kabiny: Regular Cargo Van LCF
Seria: 260S Series
Silnik: 2.0L Duratorq DI (75PS)
Przekładnia: 5-bieg. przekł. ręczn. - VXT75
Napęd: LHD FWD
Przełożenie przekładni głównej: 4.54
Norma emisji spalin: Lekki sam. dost. st. III
Obszar: (+)"D"
Lakier: Biały Diamond 73
Kolor wnętrza: Dark Graphite
Materiał we wnętrzu: Stylize (-G-C)

---------------------------------------------------------------
Ja rozumiem, ze potrzebujesz kupić tanie auto. Ale nie opłaca się aż tak obniżyć poziomu wymagań - ryzyko że wejdziesz na minę jest zbyt duże. Już nawet nie chodzi o dokładanie pieniędzy, ale o stracony czas - takie auto przecież ma pracować i pomagać zarabiać, a nie stać w warsztacie na podnośniku. Moim zdaniem warto dołożyć więcej, wejść na poziom nie kilku, ale kilkunastu tysięcy i szukać czegoś lepszego.
Wszystkie tu pokazane auta ja bym omijał szerokim łukiem. Zakup w takim stanie vana to szukanie kłopotów i wyrzucanie kasy w błoto.

Jednak jeżeli już, to ten czerwony był chyba najbardziej przyzwoity, ale z kolei ma silnik 125KM tdci. Ja lubię te silniki, ale wszyscy twierdzą, że silniki tddi na rotacyjnym Boschu są bardziej niezawodne. Moim zdaniem nie, bo jak już coś walnie w układzie wtryskowym - to w obu wersjach można wydać kilka tys. zł na naprawę.
Druga rzecz - do takiej jazdy jaką potrzebujesz, niepotrzebna jest duża moc. Wystarczy 75 - 85 KM. Duża moc przydaje się przy jazdach w trasy.

Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 14-03-2016 o 23:45
wojtekjanus jest offline   Odpowiedź z Cytatem