View Single Post
Stary 15-03-2016, 09:04   #3213
mariu_sz
ford::beginner

Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk4, sedan
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Navigacja Blaupunkt NX SP 5.1 - kompendium wiedzy

Cytat:
Napisał mariu_sz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam ponownie.
Już pisałem tutaj w zeszłym tygodniu, że zrobiłem aktualizację softu w NX DVD do wersji 5.3 plikiem z pierwszego postu i problemach jakie się pojawiły później z mapami.
Udało się, że NAVI czyta płytę jednak działa to naprawdę bardzo wolno, wprowadzanie adresu zajmuje około 5-7 minut, a już w szczególności gdy próbuję zmienić kraj.
Kolejny problem to przeliczanie trasy, mówi o tym czekam i czekam i nic, dopiero po ponownym wystartowaniu wylicza trasę i pokazuje ją na telewizorze.
Mapa z trasą wczytuje się bardzo wolno, dopiero po kilku minutach pojawiają się wszystkie szczegóły (okoliczne drogi, tereny zielone itd. itp.) i tutaj pojawia się kolejny problem ponieważ NAVI zaczyna podróż w innym miejscu niż się aktualnie znajduję, z reguły jest to miejsce z którego wyruszałem ustawiając trasę. Później próbuje to nadgonić niestety z marnym skutkiem.
I wreszcie coś co mnie dzisiaj rozwaliło doszczętnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jadąc z włączoną NAVI dojechałem do zatoru na drodze, niestety był on dość spory i musiałem w nim spędzić jakieś 20 - 25 minut, a w tym czasie moja nawigacja "podróżowała" sobie w najlepsze wytyczoną trasą i w trakcie mojego postoju dotarła do wyznaczonego celu podróży. Niestety nie udało mi się na nowo wyznaczyć trasy do tego celu gdyż informacje nawigacji pokazywały jako aktualną pozycję wyznaczony cel, a faktycznie byłem w zupełnie innym miejscu miasta.
Mam pytanie co można zrobić z tym fantem, można to jakoś naprawić, poprawić? Gdzie ewentualnie może być problem w urządzeniu, sofcie, może płytka z mapami ma jakiś błąd?
Z góry dziękuję za pomoc.
Cytat:
Napisał mariu_sz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak mnie oświeciło, jak robiłem aktualizację softu to na płycie wypaliłem tylko plik "dln" tak gdzieś wyczytałem, że tak się powinno zrobić. Może to był błąd, może trzeba wypalić cały obraz płyty i taką płytkę włożyć do navi?
Witam ponownie,
Ma ktoś może pomysł jak rozwiązać te moje problemy?
mariu_sz jest offline   Odpowiedź z Cytatem