Cytat:
|
Piotr prośba do ciebie jesli masz już te nexeny u siebie to zrób ich zdjęcie i wrzuć tutaj, kurde już miałem zamawiać te oponki, dzwonie do sklepu, i pytam czy te opony maja rant ochronny na felgę i nikt nie jest mi w stanie odpowiedzieć, natomiast są odpowiedzi typu pewnie maja ale my nie mamy takich informacji. niby wszystkie opony poniżej profilu 50 powinny mieć ale mnie to nie satysfakcjonuje "powinny " miedz. kurde.
|
Mam ten nexeny su1 (235/45/18 ) od zeszłego roku i moje mają rant ochronny. Co do samych opon, to uważam, że są ok. Po przejechaniu ok. 15 tys km. jeszcze dadzą radę, ale widzę, że przy mojej jeździe u mnie wytrzymają max 2 sezony. Jeżeli chodzi o zachowanie na suchym to super, na deszczu też nie mam większych zastrzeżeń. Wcześniej jeździłem na continental premium contact 2 i 5 (tylko w rozmiarze 205/55/16 - mondeo mk III) i nie widzę większych różnic, no poza tym, że te o wiele lepiej trzymają w zakrętach
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Komfort też jest spoko, bałem się bo na zimę mam szesnastki, ale naprawdę jest dobrze. Spalanie w porównaniu do szesnastek wzrosło ok 0,5-1l ale to pewnie przez szerokość opony. Natomiast teraz pokazuje prekość zgodną z GPS a na zimowych zaniża o mniej więcej 5 km/h.