Temat: [Mondeo 2014- ] Wady wieku dziecięcego.
View Single Post
Stary 16-03-2016, 21:48   #1274
bartos1985
ford::average

Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0 TDCI 150 KM->204 KM (Heko)
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

Bump:

Oby to była przypadłość tylko tego amortyzatora. Statystycznie jedna szt. na ileś tam trafia się wadliwa. Myślę, że już wszystko będzie ok Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.[/QUOTE]

Chyba jednak mam wyjątkowego pecha, bo do wymiany poszedł drugi amortyzator. Wychodzi więc na to, że przy przebiegu 16000 km mam już drugi komplet amortyzatorów z przodu. No ale są też plusy, bo wreszcie cieszę się całkowitą ciszą w czasie jazdy i do tego lepiej się Mondek prowadzi. Jako ciekawostka: ASO Jasnogórska twierdzi, że po wymianie amortyzatora trzeba robić geometrię, a ASO na Powstańców w Krakowie mówi, że nie trzeba. I bądź tu mądry.
Mimo wszystko ASO na Powstańców zasługuje na pochwały. Zdiagnozowali w ciągu 20 minut problem, z którym nie poradzili sobie ich koledzy z drugiego końca Krakowa w czasie kilkunastu wizyt w serwisie. Później szybkie ściągnięcie amortyzatora z Niemiec i auto jak noweGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
bartos1985 jest offline   Odpowiedź z Cytatem