Temat: [Mondeo 2000-2007] Silnik odpala dopiero za 2 lub 3 razem
View Single Post
Stary 17-03-2016, 17:39   #1
gripen
ford::beginner

Imię: Radek
Model: Mondeo Kombi
Silnik: 1.8
Rocznik: 2003
Unhappy Silnik odpala dopiero za 2 lub 3 razem

Witam!
Ostatnio mój mondziak MK3 2003 1.8 125KM z LPG dziwnie się zachowuje - przy próbie odpalenia samochodu (bez znaczenia czy zimny czy ciepły) odpala dopiero za 2 lub 3 razem - za pierwszym razem z reguły zero reakcji (można długo kręcić), za drugim silnik odpala, obroty wynoszą jakies 200-300obr/min i gaśnie, za 3 przekręceniem kluczyka odpala bez problemu. Jeszcze jakiś czas temu nie miałem z tym problemu i palił na strzała za pierwszym razem. Pierwszy raz spotykam się z takimi objawami - może ktoś spotkał się z takim problemem? błędów żadnych nie ma, poza tym wszystko działa normalnie, autko jeździ normalnie, silnik się nie dławi, nie falują obroty, rozrusznik normalnie kręci. Co sprawdzić lub co może być nie tak? pompa paliwa? (wymieniana rok temu), wczoraj wymieniłem cewkę (beru), przewody WN Janmor Proline FS50 i świece (motocraft) - zero poprawy... Paliwa w baku ok 1/3-1/2, (jeździ ok na gazie i na benzynie)...
Co tu sprawdzić jeszcze, nie chciałbym jeździć od mechanika do mechanika i szukać igły w stogu siana...
pozdrawiam
Radek
gripen jest offline   Odpowiedź z Cytatem