Cytat:
|
Hey,właśnie rzutuje.Pisałem o tym prędzej. Takie firmy odkupują zachodnie leżaki za 1/3 ceny od hurtowni i sprzedają je w Polsce jako nowe,bo przecież są nowe,a nie każdy Kowalski patrzy na datę produkcji. Według mnie,ze względu na polskie drogi,max bezpieczna żywotność opony to 5-6 lat.Pękają wzmocnienia wewnętrzne,robią się guzy itp. Opona w pełni nowa to taka która ma za sobą max 3 miesiące czasu od wyprodukowania.
|
Kolego a skąd u ciebie takie brednie.To znaczy,że np.opona 5 cio miesięczna to już nie nowa? Pracujesz w jakimś laboratorium badawczym?Zresztą wiele twoich teori wypisywanych na tym forum to jakieś twoje wyimaginowane przemyślenia.Skończ pan wstydu oszczędz.Opona pełnowartościowa jak piszą fachowcy w pismach motoryzacyjnych to opona nawet 2 letnia pod warunkiem dobrych warunków składowania.Zajezdziłem wiele już opon i nigdy nie odczułem gorszego zużycia czy ona miała 3 miesiące czy 13 miesięcy.A że kupują za 1/3 ceny to może byłeś przy podpisywaniu f-ry sprzedaży jak to piszesz leżaków?Faktów nie popartych jakimiś dowodami lepiej nie podawaj,zachowaj dla siebie.