@
goodi
nie sugeruj się średnim spalaniem z takich odcinków bo nie są miarodajne. Liczenie spalania na trasie 130km i to przy różnych stylach jazdy to jak ocena całego ciasta biorąc gryza z przypalonego brzegu. Rozumiem podjaranie bryką bo choć mam tylko fokę i to nie nową to mam kupę radochy z każdej "wycieczki", przez 10 dni machnąłem 2500km i jak już poznałem auto to każdy szybszy zakręt to większy uśmiech
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. z tą mocą i automatem musisz mieć ubaw po pachy!
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie rozumiem tylko stwierdzenia, że klasyczny automat hydrauliczny w trybie S nokautuje PS z mk4. W mk4 z PS zmiany biegów były powolne? Dobrze działający PS powinien deklasować każdego hydraulika... lubię hydrauliki za miękkość pracy i jak to określił wcześniej zdaje się
@
pedroso
są one w sam raz na amerykański highway. Jednak do agresywnej jazdy sama idea dwusprzęgłówki daje przewagę błyskawicznej zmiany biegów. Nawet diesel korzysta przy PSie z tego, że krótka zmiana biegu utrzymuje doładowanie turbo bez większego spadku. W manualu oddanie gazu przy zmianie biegu powoduje spadek doładowania i przy ponownym dodaniu mija chwilka zanim turbo znów się rozkręci i pociągnie na kolejnym biegu. W dobie ecoboostów sytuacja przenosi się na benzynę.