Cytat:
|
No i nie wierzę, że ten ze zdjęcia to jest po przebiegu 30 000 km. Porównaj z moim po takim przebiegu:
|
mam wszystko zapisane (data, co robione itd) i byłem przy wymianie tego filtra u znajomego mechanika, sam sie zdziwilem, to mój 3 diesel i nigdy takie czegos nie widzialem.
Dzien przed awarią mialem taką sytuacje, wyjezdzilem caly bak praktycznie do 0, zostalo mi ok 2-3L, zatankowalem pod korek na Orelnie - akurat shella nie mialem po drodze, dojechalem ok 3 km do domu, rano wyjezdzam i po rozgrzaniu puscil sporego "bąka" z wydechu, zaczał prerywac, szarpac - podjechalem na najblizsza stacje i zaaplikowalem STP to czyszczenia wytrysków, potem dolalem to ponownie jak byla ok polowa baku. Auto jezdzilo normalnie do momentu ponownego zatanakowania do pełna.
akurat jechalismy na urlop, pelny bak i 4 os plus bagaze na pokladzie. Na S8 zaczał ponownie szarpac, dojechalem tak do Łodzi i na biegu szukalem warsztatu i sklepu z czesciami.
Takze niewiem czy ta sytuacja z wyjezdzeniam prawie calego paliwa i dolaniem STP mogla doprowadzic do "zassania" jakiegos syfu z baku i byla przyczyna tej awarii ale filtr napewno byl zmieniany przy ok 90 tys km..