Cytat:
|
Napisał Touch'n'go
@ goodi nie sugeruj się średnim spalaniem z takich odcinków bo nie są miarodajne. Liczenie spalania na trasie 130km i to przy różnych stylach jazdy to jak ocena całego ciasta biorąc gryza z przypalonego brzegu. Rozumiem podjaranie bryką bo choć mam tylko fokę i to nie nową to mam kupę radochy z każdej "wycieczki", przez 10 dni machnąłem 2500km i jak już poznałem auto to każdy szybszy zakręt to większy uśmiech Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. z tą mocą i automatem musisz mieć ubaw po pachy! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Jak już kiedyś napisałem, spalanie dla mnie to sprawa ważna, ale drugorzędna. Podałem te parametry bardziej do wiadomości osób, które bardziej na takie kwestie patrzą, a na pewno na forum jest ich sporo. A że z krótkiego odcinka? Akurat taka trasa mi wypadła
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Niedługo będzie dłuższa, więc jeśli ktoś będzie chciał wiedzieć więcej, na pewno coś więcej powiem.
Cytat:
|
Napisał Touch'n'go
Nie rozumiem tylko stwierdzenia, że klasyczny automat hydrauliczny w trybie S nokautuje PS z mk4. W mk4 z PS zmiany biegów były powolne? Dobrze działający PS powinien deklasować każdego hydraulika...
|
Tu odpowiem częściowo cytatem.
Cytat:
|
Napisał goodi
Tryb S wywołał na mojej facjacie banana Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Skrzynia zaczęła się zachowywać, jak na skrzynię przy takim silniku przystało. Pięknie wkręcała silnik na obroty do 6500. Zmiana automatyczna dopiero przy tej wartości, redukcja również przy obrotach ok. 5500. Pierwsza zmiana biegów manetkami przestawiała skrzynię w tryb prawie manualny. Zero jakichś samodzielnych ingerencji z jej strony w obroty, biegi. Jak trzeba było wkręcić silnik na czerwone pole, pozwalała na to bez dyskusji. To dopiero jest jazda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pod tym względem PS z MK4 zdecydowanie ustępuje pola.
|
Owszem,
Cytat:
|
Napisał goodi
Dużym jego plusem jest znacznie bardziej płynna i szybsza zmiana biegów przy ostrzejszej jeździe. Przy spokojnym toczeniu się z prędkościami dopuszczanymi przez przepisy, bez dociskania do dechy, różnica nie jest zauważalna.
|
Ale zbyt mało miałem do powiedzenia przy tej skrzyni. Pomimo ręcznej zmiany biegów skrzynia mnie pilnowała i usiłowała narzucać swoje zdanie. W hydrokinetyku tego nie mam. Dlatego
Cytat:
|
Napisał goodi
np. pseudo tryb S w PS totalnie wymięka. Tu zwykły automat jest górą.
|
I tylko o to mi chodziło
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.