Tak się zastanawiam, dlaczego Ford tych funkcji nie włączył i uważam, że rzeczywiście, albo zostawili je sobie na lift-a, albo:
Proces ewaluacji software - w szczególności w takich urządzeniach jak samochody jest wieloetapowy i dosyć złożony. Nota bene nie tylko softu ale każdej nowej części (bo nie chcemy żeby nam LED-y padały po roku jak w przypadku chińszczyzny prawda?). Otóż uważam, że przynajmniej część funkcji, które naszym kolegom udaje się uruchomić, to funkcje, które z braku czasu nie zostały zewaluowane i w związku z tym lepiej było je wyłączyć. Włączając je - w razie problemów nie pójdziemy przecież do Forda. Pewnym potwierdzeniem może być np. sposób wyświetlania ciśnienia w moim samochodzie, kolega
@
leszcz
wie o co chodzi: w moim przypadku ciśnienie z koła prawego z przodu wyświetlanie jest w miejscu koła lewego z tyłu i odwrotnie. Nie jest to kwestia niewłaściwego wprogramowania kół bo robiłem to dwa razy przy czym drugi raz w ASO byłem przy tym i na pewno zostało to zrobione tak jak procedura nakazuje. Słowem - w moim aucie jest bug w sofcie, który powoduje, że to ciśnienie nie jest wyświetlane jak trzeba. Mnie to nie przeszkadza, ale Ford czegoś takiego raczej puścić by nie mógł na rynek. Druga sprawa: u mnie wyświetlenie zużycia paliwa z ostatnich 24 minut powoduje chwilowe "zastanowienie" wyświetlacza (tak jakby wykonując obliczenia nie odświeżał wyświetlacza) - mnie to nie przeszkadza, ale w jakby tak było z fabryki, to pewnie byśmy mówili, że jakoś to nieładnie działa.
Ale to tylko moje podejrzenia.