View Single Post
Stary 22-03-2016, 15:16   #30
Czarek88
ford::average

Imię: Czarek
Model: Focus mk1 lift
Silnik: 1.8 tdci 115km
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Klapka regulacji kierunku nawiewu - dostęp

Panowie dobrałem się dziś najpierw do tych cięgien chcąc zobaczyć ich stan. Nie widać na cięgnie od zmiany kierunku nawiewu żeby linka pękła lecz na szpuli tej na pokrętle mam luźną linkę i za nic nie wiem jak to naciągnąć (może jest pęknięta?) Próbowałem to jakoś nakręcić ale się nie dało i tylko wyciągnąłem gorzej i teraz już tego nie wkręce. Dlatego musze zamówić nowy. I teraz tak ktoś tu pisał że w ASO mu zaśpiewali 80zł za ten mechanizm , ja dziś zadzwoniłem do forda i samo cięgno od zmiany kierunku nawiewu nie występuje i trzeba kupić cały ten zestaw tych dwóch cięgien i mechanizm cały co odkręca się na 4 śruby i to kosztuje 187zł. Na internecie jest samo cięgno nowe najtańsze za 135 zł Brać? Niech osoba która pisała o tym że znalazła za 80 zł nowe takie cięgno to niech się odezwie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pytanie 2 jeśli wymiana cięgna nic nie da i trzeba będzie czyścić te klapki to powiedzcie mi po co (według instrukcji na forum) trzeba odkręcać schowek i wszystkie kratki nawiewu skoro dostęp do tych klap jest na dole pod mechanizmem cięgien.
Dzięki
Czarek88 jest offline   Odpowiedź z Cytatem