Temat: [Mondeo 2007-2014] Doinstalowanie modułu BT/VC
View Single Post
Stary 25-03-2016, 01:27   #3090
wrzoch
ford::expert

Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
Domyślnie Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC

Cytat:
Napisał MarcinKuga Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozostaje leniuch? Czy jest jakaś inna opcja?
Zastanawia mnie jedno. W podsufitce zamontowałem mikrofon, wtyczka była. Dlaczego nie ma wtyczki pod schowkiem?
Kup samą wtyczkę z odciętymi kablami. Tak z 15cm, najlepiej 20 jak będzie, to w zupełności wystarczy. Taki kabel możesz dolutować bezpośrednio do wiązki radia. 2 lub 4 kable zasilania, 2 kable CAN, jak masz auxa, to przeciąć kable AUX i 6 sztuk dolutować do wtyczki BT, do tego kawałek kabla dwużyłowego (jakieś 2m) aby się podłączyć do drugiego końca kabla mikrofonu (kończy się na prawym słupku A, na dole gniazdem, do którego pasuje wtyczka od lusterka (możesz też bezpośrednio w kable się wlutować).
Nic więcej nie potrzebujesz. Ewentualnie piny na szrocie (jakieś 10-20PLN, 14 sztuk z VW, starego galaxy też pasują od modułu airbaga) oraz wtyczka bez pinów do uzbrojenia (ASO Skody/Seata/VW - w tym wątku powinien być nr części).

Leniuch kosztuje 300PLN. Części będą Cię kosztować 30, w 2-3h na spokojnie się z tym powinieneś uporać.

update bo nie napisałem. Moduł chowasz pod radio - zmieści się tam, nie będziesz musiał targać schowka aby się do niego dostać.

Kontakt: wrzoch(at)gmail.com

Ostatnio edytowane przez wrzoch ; 25-03-2016 o 01:46
wrzoch jest offline   Odpowiedź z Cytatem