Temat: [Focus 1998-2004] falujace obroty i napiecie
View Single Post
Stary 25-03-2016, 14:58   #73
kanti1983
ford::beginner

Imię: Piotr
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: falujace obroty i napiecie

Cytat:
Napisał Haden Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kanti1983 to tylko podczas jazdy Ci falują ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
zazwyczaj podczas jazdy, chociaż czasem, zdarza się że również podczas postoju, zafaluje ze trzy razy zanim się ustabilizuje.

Ale zaznaczam że to falowanie podczas jazdy nie jest zawsze, czasem stoją w miejscu równo, mniej więcej pół na pół

napiszę co sprawdziłem/wymieniłem:

1.przewód odpowietrzania (T), jest wymieniony, nie ma dziur ani nie jest twardy
2. zaworek przy tym przewodzie, ten szary, wyciągałem, lata w nim luźno jakaś kulka, pytałem, tak ma być, jest lekko olejem przybrudzony
3. zawór wolnych obrotów (krokowiec), nowy, odpinałem wtyczkę podczas pracy, silnik gaśnie, więc jest ok
4. przepustnica: po zdjęciu rury od filtra jest czysto, nie ma żadnego osadu - nie odkręcałem jej. Może trzeba ją zdjąć i wyczyścić od drugiej strony, lub podczas pracy kiedy się otwiera ??
5. filtr powietrza i paliwa nowe
6. czujnik przepustnicy rozbierałem, ścieżki są całe, nie widzę żadnych uszkodzeń
7. ciśnienie cylindrów sprawdzane, kompresja dobra
8. wymieniane pierścienie na tłokach (w związku z braniem oleju)
9. rurka odmy ta cienka, drożna
10. na komp mam jeden błąd od katalizatora- do wymiany, sądzę że to nie ma związku

Co jeszcze mogę sprawdzić, wymienić zanim pojadę do tego fachowca?

Ostatnio edytowane przez kanti1983 ; 25-03-2016 o 15:21
kanti1983 jest offline   Odpowiedź z Cytatem