Temat: [S-MAX 2006-2015] Jakie radio z Android
View Single Post
Stary 25-03-2016, 20:25   #337
Piotrek344
ford::average

Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 1997/163KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Radio 2 Din Android

Dostałem kilka PW z prośbami o opinię o zakupionym sprzęcie,opiszę swoje spostrzeżenia hurtowo , może komuś się przydadzą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..Zakupiłem swoją nawigacje na chińskim alegro czyli aliexpres dokładnie w tym sklepie http://pl.aliexpress.com/store/1463369 wybór na ali jest ogomny od nawi za 200$ do 500$ ja zakupiłem taką pośrednią za ok 390$ jako że kupowałem cały komplet navi,kamera tył,rejestrator,obd2 i modem *(sprzedawca dodał również bardzo czuły mikrofon zewnętrzny i pena 8gb) dostałem dodatkowe zniżki za całośc zapłaciłem ok 1900zł (sama navi ok 1600zł) jest to najnowszy model (wersja ze stycznia) z procesorem quad core , wyświetlaczem 1024*600 i pamięcią 16gb. Na androidzie 4,44. Urządzenie idealnie wpasowało się w miejsce po moim fabrycznym radiu (sony) efekt wizualny jest super (denerwował mnie wyświetlacz sonego) Sama nawigacja wykonana jest perfekcyjnie nic nie odstaje,wszystko pasuje idealnie,ale uwaga sprzedawca nie sprzedaje z zestawem wtyczki antenowej ( a ta w mondeo jest inna) trzeba albo dokupić albo przerobić wtyk bo navi ma normalne wyjście antenowe.
Ekran - bardzo czuły praktycznie taki jak w telefonie kom,nic nie trzeba dusić czy mocno naciskać ,
szybkość urzadzenia-urządzenie jest bardzo płynne nic nie przycina czy zacina, czyli moc procka i pamięć jest dość dobrze dobrane.
Radio- bardzo prosto je się ustawia,działa dobrze RDS,-trzyma stacje,raz pokazuje częstotliwość a raz nazwę stacji -nie wiem od czego to zależy,jak przełączymy na inną stację jak info pokaże np wykonawce to radio nie da nam nazwy stacji a ostatnio zapamietany napis czyli w tym wypadku nazwę wykonawcy .
Navi -domyślnie zainstalowana jest IGO -europa,(oczywiście w wersji z jezykiem DE Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) chodziła dośc dobrze ale nie przepadam za nią, więc poszła do koszaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i zainstalowałem auto mapę, auto mapa chodzi bardzo fajnie i szybko,nie ma się co doczepić, mapy google również,zrobiłem fajny mix yanosik chodził w tray-u (ostrzezenia) a automapa nawigowała ,dziala to całkiem fajnie i dobrze.
Dodatki- kamera cofania działa tak jak powinna czyli OK, rejestrator działa również dobrze (ma swoją osobną Apkę) nie wiem jeszcze gdzie sie nastawia rozmiar nagrywania ale pewnie znajde.
Modem-włożyłem kartę orangę i net działa w 3G.
OBD2 -po skonfigurowania blutusa działa OK ale patrzyłem tylko w trybie odczytu, nie jestem mechanikiem żeby ustawić opcję do zmian więc tylko sobie patrzyłem na parametry.Guziki na kierownicy działają (uwaga trzeba je najpierw ustawić w opcjach)Blutus z tym zewnętrznym mikrofonem chodził idealnie głos jak kryształ na głosnikach i mnie słychać bardzo dobrze,sciągnełem sobie baze kontaktów z telefonu i widzę kto do mnie dzwoni(jak ktoś dzwoni to radio się ścisza).Aplikacji z markecie jest od groma i to co sobię zainstaluje to będe miałGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jedyny minus to jak wspomniałem wcześniej brak współpracy z conwersem+ po prostu conwers pokazuje tak- jakby nie było radia w samochodzie.Czy kupiłbym ponownie to urządzenie?-jasne ze tak !! wygląd auta jest teraz super, wszystko chodzi tak jak powinno więc czego chcieć więcej.Nawigację dajemy sobie dowolną jaką chcemy,a nie -jesteśmy skazani na domyślną...
Piotrek344 jest offline   Odpowiedź z Cytatem