Cytat:
|
Na pewno duży plus przy tych letnich oponach, to to że nie zrywa mi przyczepności przy wciśnięciu buta (przy zimowych BFGoodrich g-Force Winter na suchej nawierzchni często mi się to zdarzało i nawet esp się załączało).
|
Jak oceniasz swoje zimówki? Ja mam identyczne, ale w rozmiarze 235/45 R17 i bardzo rzadko przy ruszaniu traciłem przyczepność. Zimy nie było za dużo, ale na śniegu, błocie i lodzie powodowała, że samochód był sterowny.
Cytat:
|
tommyl felga mi się podoba, opona niestety nie. Wolałbym kupić używane felgi, a markowe opony, są ważniejsze dla bezpieczeństwa.
|
Nexen`y są markowymi oponami, a że nie premium... nie przesadzajmy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
Co do 18 to cena zdecydowanie wyższa a i profil 40 dla mnie za niski.
|
W twoim modelu mondeo (mk4 po FL) rozmiarem homologowanym dla 18' był 235/45, dlatego nie byłoby różnicy w komforcie podróżowania w stosunku do tych, które kupiłeś.
Btw, Pany, czy nie przechodzicie za wcześnie na letnie opony? Jeszcze jest ciągle marzec, a będzie jeszcze kwiecień, który też potrafi być zimny. Ja nauczony doświadczeniem, na letnie opony przechodzę w pierwszych 2 tygodniach maja
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.