View Single Post
Stary 26-03-2016, 22:04   #74
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: auto bez nawigacji ale z włożoną kartą z mapami

Uzupełnienie informacji do poprzedniego postu:

Po aktywacji zrobionej przez Skanbis S/N zostaje poprawny (o ile jestem w stanie sprawdzić), ID sterownika (Ameryka/Europa) zostaje poprawny,

Natomiast soft (i tu 'bad news') wskazuje wyraźnie, że kolega Artur ze Skanbisu ogrywa flasha relatywnie bardzo starym softem - 4.32 14073. Jest to soft mniej więcej z połowy 2014 roku. Wgrany w Skanisie soft "przykrywa" oczywiście wcześniejsze aktualizacje urządzenia - i to może być ewentualnie problem w kontakcie z ASO ("Panie - myśmy wgrali ostatnio najnowsze oprogramowanie Sync2 a u Pana jest soft sprzed daty produkcji auta - co się stało i jako to możliwe...").

Zaraz po świętach postaram się z kolegą wyjaśnić, czy ponowna aktualizacja do 3.8 15128 przypadkiem nie wyłączy aktywowanej navi.

Druga sprawa - zauważyłem, że po aktywacji navi (przeflashowaniu Synca) ekran zaczyna chodzić bardzo ciężko (resposywność jakby młotkiem trzeba było walić...) - naprawia to zrobienie kalibracji dotyku. O tym (i jak tą kalibrację zrobić) koolega Artur nie informuje...
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg V__4CFA(1).jpg (80.9 KB, 77 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 26-03-2016 o 22:11
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem