Tempomat (na pewno ten adaptacyjny) mozna uruchomic w trybie eco, sam mam to włączone, ale czy ten przycisk jest od tego też nie wiem i też jestem ciekaw
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na pewno jeśli chodzi o tempomat to rzeczywiście bardzo oszczędnie jeździ w tym trybie (choc nie porównywalem bez niego) choć*oczywiście tylko gdy ma szansę czyli prędkości są do tych 135 (a najlepiej do około 110) gdzie w ogóle może włączać elektryka. Zdecydowanie najlepiej na krajówkach szczególnie gdy są miasteczka, ciężarówki itp, potrafi wtedy robić wyniki między 3-5 litrów / 100 km
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio testowałem w Szwajcarii, tam max to 120km/h więc spalanie było bardzo atrakcyjne, w Niemczech gdzie spore fragmenty były w terenie górzystym potrafił przejechać dziesiątki kilometrów ze śladowym zużyciem paliwa (np. 1 albo 2 l / 100 km), po prostu bateria się doładowywała do pełna (czasem aż tak, że wyłączało się hamowanie rekuperacyjne i od razu działały klocki) i później zużywała na fragmentach które były pod górkę.