View Single Post
Stary 30-03-2016, 13:00   #229
disaster3
ford::average

Imię: Bartek
Model: Focus III FL/Mondeo V
Silnik: 1.5 EB (183 KM)/1.5 EB (165 KM)
Rocznik: 2015/2019
Domyślnie Odp: zbliża się wymiana oleju jaki wybrać ?

Najbardziej mnie śmieszą teksty, "po co lejesz taki drogi olej?" po 5 czy 6 latach i tak sprzedaż auto i powinno Ciebie to walić, niech się inni martwią.
Niestety, takie podejście ma większość osób a poźniej płacz na forach, że w PL to nie da się kupić używanego dobrego auta.
No jak sami zachęcacie to takiego podejścia to co się później dziwić.
Ja mam 1-szy nowy samochód ale i o poprzedni dbałem jak zawsze i dalej z powodzeniem jest używany (bo mam co jakiś czas kontakt) i chłopak, który go ode mnie odkupił jest bardzo zadowolny. Leje taki a nie inny olej dla siebie i swojego lepszego samopoczucia. Nie mam pewności czy za 5 lat coś się nie zmieni i będzie mnie stać na zmiane więc dlaczego mam z góry lać na swoją własność i świadomie ją w wolnym procesie uszkadzać?
Takie zachowania wynosi się z wychowania w domu. Mnie od zawsze uczyli szanowania cudzych jak i własnych rzeczy i dbania o nie i do tego się stosuję.
Dlatego ja będę stosował np. takiego Millers'a mimo że jest prawie 2 razy droższy dla własnego lepszego samopoczucia i ze względu na fakt chociażby minimalnego wydłużenia bezawaryjnej pracy silnika.
disaster3 jest offline   Odpowiedź z Cytatem