View Single Post
Stary 31-03-2016, 10:22   #47
Wons
ford::average

Imię: KONOUSUNIĘTE
Model: XXX
Silnik: XXX
Rocznik: XXXX
Domyślnie Odp: Wartość wtryskiwaczy cylindrów w 140KM ?

Cytat:
Napisał bodziofila Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
za robocizne?150 /200zl?chyba go pogielo na maxa.20minut roboty i wszystkie 4 wymienione.nie trzeba kodowac.tylko gorne cyfry konfiguracji maja sie zgadzac(4 lub 5).wtryski mozecie spokojnie zamieniac miejscami.ja kupilem uzywki i smiga jak zloto.przy wymianie pamietajcie zeby nie wymieniac wszystkich naraz tylko pojedynczo(jeden i opdalamy,kazdy nastepny tak samo.zaczynamy od rozrzadu(ja tak robilem i tu podziekowania koledze tvardy za rady)).jak ktos ma jakies pytania to sluze pw
Witam Muszę wymienić ,któryś wtryskiwacz objawy stukanie-klekotanie w okolicach 1500-1900 obr. Dostaje szału Nurtuje mnie pytanie dlaczego wymieniać akurat od strony rozrządu i czy po wymianie sugerować się dawkami korekcyjnymi forscan , które i tak zmieniają się na wszystkich cylindrach nawet po wymianie jednego wtryskiwacza. No i na koniec czy w jakikolwiek sposób resetować sterownik silnika lub odłączać akumulator.Będę wdzięczny z odpowiedź.
Wons jest offline   Odpowiedź z Cytatem