@
wrzoch
z tego co wiem Ford nie produkuje oleju. A ten co sprzedaja ze swoja nalepka i cena jest najczesciej olej castrola.
@
mayak
tak mi sie wlasnie wydaje - ze jak sie zrobi aktualizacje i adaptacje czy kalibracje to bedzie lepiej. Z tego co wiem do mojej skrzynki jest nowa wersja oprogramowania mozesz mi to potwierdzic ? WF0GXXGBBGBJ75655, Wersja softu skrzyni TCM AG9R-7Z369-AL , Kalibracja AG9R-7J105-EL
przy wynianie oleju w zeszlym roku ponoc wszystko zrobili i w marcu zrobili jeszcze raz adaptacje itd. Jak ich wczoraj przydusilem to sie przyznali ze robia tylko adaptacje sprzegla i to nie zawsze, nic wiecej. Boja sie ze po pelnej adaptacji skrzynia wogole nie bedzie dzialac. Odwiedzilem w okolicy jeszcze 3 innych dealerow forda - zaden z nich nie chce sie tego podjac i zrobic pelnej adaptacji. Dwuch robi tylko adaptacje sprzegla a trzeci za oprogramowanie wogole sie nie zabiera. Kazdy mowi, trzeba wymnienic skrzynie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mayak, szkoda ze tak daleko mieszkasz 1200KM to kawalek. Musze w okolicy kogos poszukac ....
Ta adabtacja czy kalibracja to sprzegla i czgo jeszcze ?