Prośba o sprawdzenie Mondeo Mk4 + kilka innych spraw
Witam, jestem tu nowy a więc na wstępie chciałbym się ze wszystkimi przywitać.
Zakupiłem od znajomego Mondeo, bez większych testów ASO, itp. Po prostu spodobał mi się wizualnie, fajnie jechał i ogólnie zrobił na mnie dobre wrażenie podczas krótkich oględzin. Chciałbym jednak prosić Was w miarę możliwości o zweryfikowanie informacji jakie mi podał. Rok produkcji to końcówka 2007, przebieg podobno 216tyś (od 3 lat w Polsce). Podobno też bez większego dzwona, pomijając wymianę zderzaka na ST i malowanie maski.
VIN: WF0GXXGBBG7P88153
Proszę mi też podpowiedzieć czym się kierując oglądając go dokładniej aby stwierdzić bezkolizyjność. Słyszałem o jakiś plombach np. na poduszce pasażera, która powinna wyglądać na nienaruszoną jeśli poduszka nie była wymieniana.
Druga sprawa to nie działające czujniki parkowania oraz nie podpięte spryski do xenonów. Prawdopodobnie podczas wymiany zderzaka ktoś coś źle złożył. Komputer wywala błąd lewego przedniego czujnika a spryski w ogolę nie działają. W ASO zaproponowali mi darmowe oględziny tych usterek oraz ewentualna wycenę naprawy.
Czy znacie dobrego fachurę od MK4 z Wałbrzycha i okolic? Boję się oddać do typowego warsztatu, gdzie tylko szukają gdzie okazji aby Cie skroić a przy czym ich wiedza pozostawia wiele do życzenia.
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie
Pozdrawiam
Piotr
|