Temat: [Mondeo 2007-2014] Skrzypiący fotel kierowcy
View Single Post
Stary 03-04-2016, 02:04   #30
dario3103
ford::average

Imię: Darek
Model: Ford Galaxy Mk3
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Skrzypiący fotel kierowcy

Odgrzewam kotleta :-)

U mnie niestety nie pomaga nic. Slychac cos jak by strzelajaca sprezyna w siedzisku. Porozbieralem wszystko,pooklejalem tasma,cala sobota w doopie i jak zlozylem siedzenie to po jezdzie próbnej pkazalo sie ze jest dokladnie tak jak bylo. Dzwignalem siedzisko w gore i sie okazuje ze najprawdopodobniej skrzypi konstrukcja fotela. Ale to nie takie typowe skrzypienie tylko cos jak by lekko strzelala sprezyna. Jak sie jedzie po nierownosciach i nikt nie siedzi na fotelu to mozna dostac do glowy. Jak ktos siedzi to sktrzela mniej. Rozebralem fotel w sumie juz 4 razy i dalej to samo.
Koncza mi sie pomysly. Fotel znowu lezy caly rozkopany. Teraz mam sama konstrukcje siedzenia na dole i jak mocno rekami szarpie siedzenie to slychac to strzelanie. Czyli z gąbką to nie ma nic wspolnego. Jak trzymam bok siedzenia reka tez jest cisza. Jezdzilem z pozdejmowanymi bokami i tez nie było poprawy.
Zastanawiam sie tylko bo przez jakis czas jezdzilem z cb radiem wcisnietym troszke miedzy tunel i siedzenie. Byla cisza. Teraz radio ma uchwyt i siedzenie zaczelo swirowac. Czy mogla sie konstrukcja lekko podkrzywic? Dodam siedzenia boki ekoskora srodki alkantara z dziurami siedzenia podgrzewane i wentylowane...
Z gory dziekuje za jakies sugestie....
dario3103 jest offline   Odpowiedź z Cytatem