Witam wczoraj zauważyłem że przy dodawaniu gazu około 4tys obr. pojawiają sie bąbelki w układzie paliwa. Czy przy takich obrotach powinno występować takie zjawisko? zauważyłem że najprawdopodobniej bąbelki dostają się przy obudowie filtra paliwa z lewej strony jak wkładamy wężyk (foto). Moje auto GALAXY 2008r 2.0 PSA 140km. Wczoraj wyjąłem go żeby zobaczyć co i jak i boom auto zgasło i już nie zapaliłem męczyłem się z trzy godzina i lipa, używałem pompki ale i tak to nic nie dawało gdy chciałem podłączyć przewód i tak paliwo uciekało. Rozrusznik gorący jak cholera akumulator rozładowany prawie wczoraj odpuściłem i dopiero dzisiaj po mękach odpalił. Dobrze że pompa się nie uszkodziła ale ponoć jakoś jest zabezpieczona przed zatarciem, rozrusznik też działa. :-)
Mam pytanie do was czy te bąbelki przy dużych obrotach to normalne? jeśli nie to czy te dwa małe oringi w środku są wymienialne? może podacie jakiś link lub nr katalogowy tych oringów? No i najważniejsze pytanie jak odpowietrzyć to auto żeby zapaliło bez tylu kłopotów? wcześniejsze auto miało pompkę i praktycznie odrazu odpalało bo jeśli będę miał wymieniać oringi to później go odpalić będzie tragedią.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.