Temat: [Focus 2004-2008] Jazda bez korka oleju i biały dym
View Single Post
Stary 03-04-2016, 23:09   #3
haj
ford::beginner

Imię: Jarek
Model: Focus
Silnik: 100km
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Jazda bez korka oleju i biały dym

Cytat:
Napisał Haden Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Hehe, a to ciekawa historia, ogólnie to, aż takie przedmuchy już ma, że tak Ci zawalił olejem ?
Chodzi Ci o uświnienie komory silnika? Bardzo dużo małych plamek, trochę średnich, brak jakiś wielkich plam. Nad korkiem na wygłuszeniu większa plama, no ale tam chlustał najpierw. Trochę oleju zebrało się we wnęce kabli, ale moim zdaniem nie jakaś ogromna ilość.
Może problem jest w tym, że trochę sobie poszalałem przy jeździe do sklepu. Szybkie wjazdy w zakręty, trochę wertepów, kilka skrzyżowań na których robiłem 90st. skrętu i ze 2-3 progi zwalniające Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Może to to? Niepokoić się jeśli to przedmuchy z korka? W sumie oprócz smrodu to prowadził się dobrze bez niego.

Cytat:
Co do tego, że dymił Ci z wydechu to trochę dziwne jak dla mnie, może to głupie pytanie ale na pewno dobry olej wlałeś ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak, dolałem Formuę F 5W-30 która została mi po wymianie oleju i filtra z zeszłego roku.

EDIT: W sumie to nigdzie tego nie napisałem i może warto o tym wspomnieć. Pacjent to focus mk2 1.6 100km benzyna z dołożonym LPG.
haj jest offline   Odpowiedź z Cytatem