View Single Post
Stary 04-04-2016, 23:22   #3270
mesho7
ford::average

Imię: Michal
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Navigacja Blaupunkt NX SP 5.1 - kompendium wiedzy

Cytat:
Napisał kleryk Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale to coś Ci nie działa że tak wypatrujesz upgradu?
W zasadzie myslalem bardziej o nowym sofcie w aspekcie co bedzie gdy rozlaczenie akumulatora nie rozwiaze mojego problemu. Ale rozwiazalo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Cytat:
Napisał mesho7 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
I jeszcze jeden objaw, ktory nie wiem czy jest powiazany ze "sniegiem" na wyswietlaczu Convers+.
Dzien przed upgrade'em map pojawil sie alarm "niskie napiecie akumulatora" bo kilka godzin byla podlaczona lodowka samochodowa na wylaczonym silniku. Zrobilem dluga trase i aku sie doladowal.

Jednak po upgrade'ie map i pojawieniu sie problemu z wyswietlaczem, alarm "niskie napiecie akumulatora" wraca codziennie rano.
Teraz zauwazylem co jest przyczyna. Po zamknieciu samochodu centralnym zamkiem wyswietlacz za kierownica (ten co sniezy) nie gasnie calkowicie. Dolaczylem zdjecie zrobione w nocy.

A wiec podsumowujac: wyswietlacz Convers+ na desce rozdzielczej sniezy gdy jest wlaczony i nie gasnie calkowicie gdy samochod jest zamkniety centralnym zamkiem.

Na razie otrzymalem sugerowane kroki:
- rozlaczyc akumulator
- sprawdzic tasme wyswietlacza

Po przeczytaniu tematu "[Mondeo 2007-2014] Wyświetlacz Convers+ nie wyłącza się po zaryglowaniu drzwi" mam nadzieje, ze odlaczenie akumulatora pomoze. Jednak nie moge tego zrobic bo nie mam przy sobie kodu do radia. Co ewentualnie strace gdy odlacze akumulator i nie wpisze kodu ? Radio, nawigacje ... ? Cos jeszcze ?

Chcialem podziekowac wszystkim ktorzy sugerowali rozwiazania. Rzeczywiscie rozlaczenie akumulatora rozwiazalo problem ! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mesho7 jest offline   Odpowiedź z Cytatem