Witam,
podepnę się pod temat ,bo nie chcę otwierać nowego
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.,wiem że temat wałkowany wszędzie ale przedstawię Wam swój może ktoś pomoże Więc tak mój problem to wibracje tylko na kierownicy (prawo,lewo) szczególnie wyczuwalne na luzie w przedziale prędkości 80km/h 100km/h przy hamowaniu wibracje są już o wiele bardziej wyczuwalne (kierownicy z rąk nie wyrywa ale jak się puści to widać jak chodzi prawo,lewo),dodam jeszcze że borykam się już z tym pół roku od momentu zakupu auta.Co robiłem w tym kierunku by usunąć usterkę?pierwsze co to wizyta u wulkanizatora,gość stwierdził że dwie felgi(alusy 18 cali)mają bicie,więc zrobił prostowanie felg +wyważenie efekt zerowy kierownica dalej wibruje,kolejne wyważenie u następnego troche lepiej ale dalej to samo i tak kilka wyważeń w różnych zakładach i lipa ,następnie była wymiana tarcz przednich +klocki+klocki na tył efekt bez zmian,załamany w końcu pojechałem do ASO nie patrząc na koszta mówie zróbcie coś z tym bo mnie szlag trafi,w ASO "przebadali"auto całe zawieszenie i nic nie znaleźli skasowali 100zł i powiedzieli że mam jakieś chińskie opony i to one mogą powodować wibracje na kierownicy.Chodź opony były jak nowe kupiłem drugi komplet nóweczek BARUM 18/235/40 i po założeniu co? dalej kierownica wibruje .Tak więc podsumowując jestem już lżejszy o jakieś 3000zł a efekt zerowy nie wiem co z tym robić jestem załamany gdzie się udać ?może jest ktoś na forum kto mi pomoże będę wdzięczny
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.pozdrawiam.