Temat: [Focus 2011-2014] Używanie programu Focccus
View Single Post
Stary 05-04-2016, 14:16   #44
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Używanie programu Focccus

Cytat:
Napisał bestia150 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
... Na Viakenie nie ma ŻADNYCH problemów z odczytem/zapisem konfiguracji. Nie ma się czego obawiać.
A myślisz, że czego ja używam? Oczywiście, że Viakena - jak chcesz, zrobię Ci parę zrzutów ekranów co potrafi FoCCCus... Jak gwarantujesz, że "nie ma się czego obawiać", to podaj swój telefon do publicznej wiadomości jako "Pogotowie ratunkowe dla użytkowników FoCCCusa"... Wtedy bez dłuższej rozmowy od razu do Ciebie będę odsyłał tych co jednak mieli trochę mniej szczęścia...

Aby było jasne - oczywiście, że FoCCCus nie za każdym razem (nie będę dyskutował jak ktoś powie "bardzo rzadko") auto "uziemia" - jednak jak zobaczyłem co potrafi zrobić z konfiguracją samochodu, to włosy mi się zjeżyły...
Z prawdopodobieństwem bliskim pewności twierdzę, że wynika to ze złego założenia Autora, że prędkość transmisji 38400 jest "bezpieczna, bo nie jest wyżyłowana"... Jest dokładnie odwrotnie - jest to zbyt niska prędkość jak na wymagania protokołów komunikacyjnych obsługi CCC.

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 05-04-2016 o 14:36
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem