Koledzy takie pytanko, bo w necie trafiam na takie poradniki że po kilkunastu (ah ten ciężki dzień w pracy) godzinach czytania jestem bardziej zakręcony niż słoiki u babci w garażu.
Ale o co chodzi. 2 lata temu jak kupiłem Focusa MK2FL HB, to do tego doszły środki czystości a że jestem pedantyczny strasznie - to wyszło tego taki karton gąbeczek, ściereczek, mikrofibra, chamois leather czyli jakaś tam irchowa ścierka do ściągania wody, puffki czyli takie jakby gąbki z mikrofibry do polerki i dziesiątki środków czystości.
Ale o co chodzi. Chodzi o to że mam butelkę Turtle Blue Ice Wax
O takie coś
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No i jest ktoś w stanie mi podpowiedzieć jak się zabrać do tej polerki bo po dwóch latach mojego "woskowania" auta to wiem że wciąż popełniam gdzieś jakieś elementarne błędy bo oprócz tego że auto się błyszczy, to np. na masce przedniej widać dokładnie którędy jeździłem gąbeczką
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cieszę się że właśnie znalazłem jakąś instrukcję ale macie jakiś własny sposób na kosmetykę?
P.S. Myjecie auto taką mikrofibrową łapą z frędzlami czy gąbką (podobno do gąbki lubi się przyklejać piach i stąd chyba kiedyś sobie ładnie zrobiłem porysowane kółeczka na dachu)?
Jest gdzieś jakiś taki temat gdzie jest o kosmetyce auta z zewnątrz i wewnątrz?
Cytat:
|
Napisał www.autochemia.pl
Właściwości :
może być nakładany w pełnym słońcu
doskonały do każdego rodzaju lakieru włącznie z metalicznymi
szybko się nakłada - czas woskowania i polerowania wynosi 10 min
nabłyszcza zewnętrzne plastikowe i gumowe wykończenia
nie pozostawia białego nalotu w miejscach łączenia karoserii
zapewnia ochronę i głęboki połysk do 10 kolejnych myć samochodu
bardzo wydajny – butelka 500ml wosku wystarcza na około 30 aplikacji
pozostawia nadzwyczajny efekt, głęboki i lustrzany połysk
Sposób użycia :
umyć samochód i dokładnie go osuszyć
wstrząsnąć butelką przed użyciem
niewielką ilość preparatu nałożyć na gąbkę
cienką warstwę wosku nanieść na cały samochód
pozostawić do wyschnięcia aby powstała "mgiełka"
nadmiar wosku usunąć używając dołączonej do zestawu ściereczki / mikrofibry
odwrócić ściereczkę na suchą stronę i polerować powierzchnię do momentu uzyskania lustrzanego połysku
Zalecenia producenta :
jeżeli lakier jest wyblakły lub wypłowiały to przed nałożeniem preparatu zaleca się zastosowanie środka do regeneracji lakieru
uważać aby preparat nie miał kontaktu ze szkłem, jeżeli jednak to nastąpi to warstwę środka należy natychmiast usunąć używając nierozcieńczonego szamponu samochodowego
jeżeli po nałożeniu wosku Ice wystąpią smugi należy szybko przetrzeć powierzchnie wilgotną ściereczką lub ponownie nanieść wosk Ice i natychmiast wypolerować mikrofibrą
ściereczkę prać z użyciem delikatnego mydła bez dodatków zmiękczających
|