Dziwna praca silnika na biegu jalowym
Witam,
mam problem z moim Focusem - gdy jest na luzie telepie nim i chodzi jak ursus c330, az mi malo plomby nie powypadaja z zebow jak stoje na swiatlach.
Nie wiem w czym jest problem, auto mam od okolo pol roku i problem byl caly czas. Wymienilem 2 tygodnie temu wszystkie filtry i olej w silniku, myslalem ze po tym zabiegu bedzie wszystko ok, no ale niestety nic sie nie zmienilo. Przed tym jak zmienilem olej w silniku i filtry uzylem takiego specyfiku do czyszczenia egru (poniewaz poprzedni wlasciciel twierdzil, ze to przez brudny egr, a byl to znajomy, wiec uwierzylem - chociaz chlopina ma znikoma wiedze na temat tego samochodu, no i po kilku naprawach jak zobaczylem jak on dbal o ten samochod to pozal sie Boze). A wiec uzylem Wynn' s EGR 3, prawda jest taka, ze przed uzyciem specyfiku dymil bardziej, a przez jakis czas po uzyciu tego czegos bylo lepiej, ale nie dlugo.
Stwierdzilem zatem, ze kupie druga puszke i zrobie to samo (przejechalem jakies 400 km) i zrobilem znow to samo z tym Wynn'sem no i pomoglo, ale znow nie na dlugo (ale dluzej niz wczesniej).
Nie mam pomyslu co to moze byc, bo raz nim telepie, a raz nie - nie ma reguly czy silnik jest zimny czy cieply. Dodam jeszcze ze na obrotomierzu (gdy samochod zaczyna telepac) obroty nie spadaja, ani nie wzrastaja...
Mial ktos z Was taki problem ? Prosze o pomoc albo jakies pomysly co to moze byc.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedz
Ostatnio edytowane przez magiczny krzysztof ; 05-04-2016 o 22:07
|