Cytat:
|
Wymieniłem 6000 na sony mp3. Nastąpiła poprawa jeśli chodzi o dźwięk z CD i mp3 (ale niewielka), ale tuner nadal grał słaaabo.
Wymiana na podstawowy model pioneera (MVH-160UI) dała znaaaczacą różnicę i tunerze i w mp3 (to model bez CD).
Radio sony sprzedałem, nie żałuję. Zostaję przy pioneerze, mimo, że nie komponuje się pięknie na desce. Polecam inne radio niż fabryczne 6000 i sony. Alpine, kenwood, pioneer - wg upodobań.
Nie jestem audiofilem. Używam loudnes, korektora i mp3. Wszystkie radia sprawdzane na głośnikach GMS 1968.
Jeszcze jedno.
W pioneerze sa opcje ustawiania tunera - jakośc/stabilność: hi-fi, standard, stable (o ile dobrze pamiętam). Na hi-fi gra najbarwniej, na stable płasko. Radia (tunery) fabryczne grały jak pioneer na stable. Bez porównania gorzej niż pioneer na hi-fi i zauważalnie gorzej niż na standard.
Ogólnie brzmienie pioneera dużo lepsze.
(A kilka postów wyżej - podstrona 17 - pisałem, że po wymianie z głośników fabrycznych na GMS nie byłem zadowolony z poprawy jakości dzwięku - zmieniło się niewiele. Do kolegi, który pisał "co ma się zmienić jak głośniki słabe" - lepsze radio potrafi z tych głośników wycisnąć duuuzo więcej. Radio było przede wszystkim słabe. Przerabiałem już 3 radia i 3 komplety głośników w tym mondeo, wiec można powiedzieć, że jakiś pogląd mam :-P )
|
Działa Ci sterowanie z kierownicy?
Pytam bo sam zastanawiam się nad zmianą sony na coś innego w moim mondku, ale nie wiem co trzeba dodatkowo dokupić aby wszystko działało jak należy
Wysłane z mojego E6633 przy użyciu Tapatalka