Temat: [Mondeo 2014- ] Wady wieku dziecięcego.
View Single Post
Stary 06-04-2016, 19:05   #1429
kaan1
ford::expert

Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

Cytat:
Napisał gandolfinek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po wyłączeniu wstecznego wybrane lusterko samo się deaktywuje

cytat z instr.:

"....Lusterko automatycznie ustawia się w ustalonym położeniu, jednak możesz zmienić to położenie w następujący sposób:
-Włącz zapłon.
-Wybierz lusterko, które chcesz przestawić.
-Włącz bieg wsteczny (R) i odczekaj, aż lusterko automatycznie pochyli się do ustalonego położenie.
-Gdy lusterko jest już pochylone i się nie przemieszcza, przestaw je według własnych preferencji.
-Wybierz położenie parkowania (P). (w manualu chyba chodzi o luz)
-Zapisz wybrane położenie za pomocą przycisku pamięci. Patrz Funkcja pamięci. "

Aha, piszesz że lusterko Ci nie drga. A czy czasem w ustawieniach w conversie nie trzeba było włączyć tej funkcji bo już teraz nie pamiętam a mam za daleko żeby podejść i sprawdzić od ręki. Mogę się mylić bo już jakiś czas temu to ustawiałem.

Uff - udało się. Z tym, że u mnie w manualu zaobserwowałem możliwe różnice:
- podczas zapisu położeniu przy wrzuconym wstecznym jest tylko sygnał dźwiękowy (przy zapisywaniu innych ustawień, pokazuje mi się też linijka z postępem zapisu w panelu informacyjnym). Lusterko wciąż pozostaje aktywne "podświetlone"
- Wrzucenie wstecznego nie powoduje automatycznego obniżenia lusterek. Podobnie, wcześniejszy wybór lusterka i wrzucenie wstecznego też nie daje efektu. Należy lusterko aktywować przy wrzuconym wstecznym
- Wrzucenie na luz, jedynkę a nawet ruszenie nic nie daje. Lusterko nie deaktywuje się i nie wraca do pierwotnego położenia (nie próbowałem dłuższej lub szybszej jazdy). Dopiero wyłączenie lusterka powoduje zgaśnięcie kontrolki i powrót do standardowej pozycji.

Czyli w manualu wygląda to tak, że lusterkami przy cofaniu steruje się włączając i wyłączając ich wybór przy wrzuconym biegu wstecznym.
kaan1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem