Cytat:
|
Witam wszystkich na forum.
Jestem nowy na forum, przeczytałem wszystkie posty odnosnie Kugi i mam wrazenie, ze moja wersja jest calkowicie inna od tych poruszanych tutaj. Mam Kuge Mk2 (produkcja pazdziernik 2015) wersje z 8 calowym dodykowym ekranem i u mnie wszystko jest inne niz tutaj przytaczane. Chcialbym zmienic zarowki doswietlajace zakrety i u mnie jest H11. Pytanie czy kotos zmienial te zarowki u siebie i czy mozna to zrobic samemu? czy trzeba jechac do serwisu z tak banalna wymiana?
|
Witam ponownie. Przepraszam za zamieszanie ale mówiłem ze mam H11 na podstawie instrukcji obsługi. Na stronie 221 jest jak wół napisane: "żarówki doświetlające zakrety-H11"!!!! Jest błąd w instrukcji obsługi
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Kupiłem H11 Osramy NBU i 120PLN poszło w błoto, bo jak otworzyłem maskę okazało się, że tam siedzą H7!!! Odpowiadając sobie samemu na pytanie (sam wymieniłem) czy można zrobić to samemu? Odpowiadam: można i wymiana jest banalnie prosta, zajmuje maksymalnie 30 sekund z jednej strony. Dostęp do wszystkich żarówek włącznie z żarnikami xenonowymi jest bardzo dobry. Zamontowałem Philipsy White Vison i różnica jest bardzo duża w porównaniu z montowanymi w fabryce H7.
Dodatkowo nie chciałem zakładać nowego tematu odnośnie jakie są montowane żarniki xenonowe na pierwszy montaż w fabryce. Szukałem w całym necie i nic nie znalazłem. Bardzo często potwierdza się zasada: "umiesz liczyć, to licz na siebie". Także dla zainteresowanych: na pierwszy montaż w Kudze rocznik 2015, trzonek D3S montowane są Oramy 66340HBI, czyli podstawowa wersja xenonow (przynajmniej takie u mnie występują).