Cytat:
|
No . I coraz ciekawiej.
Ciekawe z tym marketingiem na forach.
Naprawdę nie wiadomo w co wierzyć (...)
|
Kolego, trzeba wybrać olej zgodny z normą producenta - informacje o niej masz w instrukcji obsługi (jeśli jej nie posiadasz możesz ją
pobrać ze strony Forda).
I druga bardzo ważna rzecz: trzeba pilnować terminów zmian oleju (przebieg/czas - co nastąpi szybciej), skracając interwały zmian w przypadku trudnych warunków eksploatacji (np. jazda tylko w ruchu miejskim).
I to wszystko :-)
Cytat:
|
(...) zawsze byłem zwolennikiem oleju syntetycznego .Nie interesowało mnie co to jest olej HC , zawsze myślałem że 5W to jest już olej syntetyczny. Teraz trochę szerzej otworzyłem oczy.
|
Cała sprawa z syntetykami to kwestia semantyki - nawet najwięksi "eksperci" forum przyznali, że nie istnieje olej syntetyczny (w myśl prawodawstwa niemieckiego) dla normy Forda 913-x. Ale powtarzam: syntetyk/technologia syntetyczna to tylko kwestia semantyki.
Olej musi spełniać normę producenta auta (silnika). Marka i model (czasem jeden producent ma kilka produktów spełniających daną normę) jest kwestią wtórną - można kierować się sentymentem, ceną, opiniami naganiaczy na forach, zdaniem mechanika lub po prostu rzucić monetą ;-)
---
Cytat:
|
(...) jestem zwolennikiem szkiełka i oka i to co mówi nauka bardzo się przydaje ale są granice (...)
|
To co mówi nauka owszem, bardzo się przydaje (z zastrzeżeniem kolegi, że są granice), ale niestety specjalizacją naukową największych "ekspertów" na tym forum jest marketing/czarny PR ;-)
Każdy głos rozsądku jest na wagę złota :-)