View Single Post
Stary 06-04-2016, 21:25   #370
Fulara
FORD|AUTHORIZED

Imię: Łukasz
Model: Focus Kombi MK1
Silnik: 1.6 ZEtec SE
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: zbliża się wymiana oleju jaki wybrać ?

Cytat:
Napisał fordes Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jakie na przykład mające jednoznacznie związek z olejem a nie jakimś zaniedbaniem ?

Inny kolega jest przekonany że prawie wszyscy ( na forum jak dodał) mają zapieczone pierścienie i nie próbuje nawet dociec w jaki sposób wykonał te badania ale pytanie brzmi - co w związku z tym ? Nadal odwiedzają swoimi wozami Polskę czy europę a czasem jeszcze dalej zalewając po kolejnych 10-15 tysiącach świeży olej. Sporo grupa tychże używa olejów zalecanych i przebiegi powyżej 300-400kkm nie należą do rzadkości. Gdzie więc różnica między HC ileś tam a jeszcze więcej ? Przeczytałem ten wątek z uśmiechem , jestem zwolennikiem szkiełka i oka i to co mówi nauka bardzo się przydaje ale są granice które warto przekroczyć by cieszyć się życiem , jazdą i dobrym samopoczuciem i zupełnie nie martwić się tym że Chorwację zobaczę na zapieczonych lub luźnych pierścieniach . Przepraszam ale musiałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
bardzo dobrze podchodzisz do tematu, ja również zalewam i cieszę się jazdą. wybrałem, zalewam i tyle.
sugeruje to samo
Fulara jest offline   Odpowiedź z Cytatem