Temat: [S-MAX 2006-2015] Słabe ładowanie z gniazdek 12V
View Single Post
Stary 07-04-2016, 20:29   #13
Mario_Mario
ford::advanced

Imię: Mariusz
Model: S-MAX
Silnik: 2.0tdci
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Słabe ładowanie z gniazdek 12V

Podobnych wynalazków przerobiłem z 8sztuk na przestrzeni pół roku. Już chciałem samemu zbudować przetwornicę,lub nawet prosty układ oparty na stablilizatorze napięcia LM357,posiada wydajność do 3A, z tym że potrzebuje radiatora,gdyż następuje tracenie mocy w postaci ciepła. Są również w sprzedaży gotowe przetwornice 230V z wyjściem USB 5V. Sprawdź z ciekawości w Tablecie jeszcze miernikiem,czy masa audio ,zapewne z wyjścia słuchawkowego jest masą zasilania,czy po uśpieniu,czy wyłączeniu Tabletu,rozłącza masę audio. Dość istotne przy sterowaniu wzmacniacza,aby nie było słyszalnego "bum"

Bump: Kurcze,zapomniałem się Ciebie zapytać,czy zasilanie podajesz do Tabletu, poprzez gniazdu mini USB,czy w wejście zasilacza stacjonarnego? Przez mini USB,będzie na bank nie doładowywać,ja u siebie przerobiłem końcówkę zasilania,tak aby ładowanie szło przez to "domowe" złącze i było na początku lepiej,do póki chińska przetwornica nie "przegrzała" się od pracy non stop.