View Single Post
Stary 09-04-2016, 09:17   #21
niko123
ford::advanced

Model: Ford Focus II
Silnik: 1.6 TI-VTC
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Wersja Vignale

Ford Mondeo Vignale (PL) test pl.

https://www.youtube.com/watch?v=vuXoQaubBoA

Fala oburzenia po tym teście w komentarzach pod filmem.

np :
'' Taaaaaaa .... zawsze lepiej wziąć Audi za 250 tys. niż Forda za choćby nawet w najbogatszej opcji za 200 tys. Bo przecież mentalność Polaków jest taka, że to przecież "Audi" Co z tego, że płacą 50 tys. więcej tylko za markę. Bezsens i nic więcej. Test jak dla mnie spalony, tym bardziej, że choćby nawet za 250 tys. w Audi nie dostaniemy usług serwisowych "na telefon".''

''Lubię Twoje testy, ale tutaj trochę przesadziłeś. To nie był test, ale antytest. Zero obiektywizmu, drwiące wypowiedzi, szyderczy uśmiech. Nie tego oczekiwałem''

''Tego samochodu nie powinno się przyrównywać do marek premium, wg mnie to vigniale to alternatywa dla Passata "Full wypas" za ponad 200 tys czy już wspomnianej Skodzie Superb L&K'

''Vignale 2.0 240 z cennika ze skrzynią AT - 158 tys.w standardzie praktycznie full opcja ze skórna na desdze i siedzeniach . - i to dobra cena na tle konkurencji a nei ma max z bardzo drogimi niepotrzebnymi dodatkami za 192 tyś.''

''Wiele spraw pominieto np. Jeśli ktoś się interesuje to silniki ecobost to są jedne z najmniej awaryjne silniki turbo, wystarczy poczytać opinie ludzi , lub raporty awaryjności.
Vignale ma specjalne siedzenie niedostepne w zwykłym mondeo, 2x grubsze szyby, chromowane 19 calowe felgi, specjane uszczelki itp co w teście niemeickim wygłuszenie przy 120 wyszło jak bmw7, i superb czy insignia to nie ta liga, vignale wydaje się drogie ale cena nie wzieła się z kosmosu.
Superb wyjdzie taniej ale w teście wychodzi prawie 3 db głośniej pszy 120 , słabsze siedzenia, nie ma dodatków jak deska obszyta skórą, darmowa myjnia na wiele lat i nie trzeba dolewac 1l oleju na 1000 km jak w TSI 1.8 puki nie strzeli napinacz rozrządu.
Co do np samego wygłuszenia to wystarczy poczytać na forum mazda 6 - taki koszt to 10 tyś zł. a mimo takiej kasy nie będzie tka cicho jak vignale.''

......

np.

Ostatnio edytowane przez niko123 ; 09-04-2016 o 09:19
niko123 jest offline   Odpowiedź z Cytatem