@
kruger
mi sie spodobał Twój uchwyt do tel Brodit i znalazłem sklep stacjonarny w Wawie, podjechałem tam i kupiłem adapter w podobne miejsce jak u Ciebie - z prawej strony konsoli, na to głowice kulowa i adapter do zwykłych uchwytów, nie pamietam oznaczenia standardu.. Na ten zestaw zatrzasnalem swój stary uchwyt w którym popsuła mi sie ssawka a same szczęki na tel były ok. Zapłaciłem ok 150zl. Wole szczęki bo mam dwa tel i wkładam je na zmianę, w trasy prywatny z janosikiem a lokalnie blisko Google maps ze sluzbowego... Jak jest dedykowany to już klapa, pasuje tylko jeden. Tzn te dedykowane tez maja mała regulacje ale po dostosowaniu są skręcane na sztywno srubkami i ponowna regulacja nie jest możliwa "na szybko". Z drugiej strony jeśli ktoś ma tylko jeden telefon, to zdecydowanie polecę wersje "dedykowane". Są smukłe i nie odstraszają wyglądem.
Sam adapter jest sztywny i sprawia wrażenie bardzo solidnego, dobry twardy plastik, świetny odlew, dobrze pasuje do plastików auta. Jednak jeśli będę kupował kolejny adapter do innego auta to wybiorę mocowanie na słupku A po stronie kierowcy, przy konsoli jest w sumie wygodnie ale kabel ładowarki przeszkadza mi gdy zmieniam biegi w okolicach piątki. Żona jak wysiada z auta to zaczepia paskiem torebki (niechcący, patrzy wtedy na drzwi i je otwiera) wiec raz już uchwyt pokazał ze jest wytrzymały, teraz ma już odruch uwagi na pasek, ale uchwyt w tym miejscu jest jednak bardziej narażony niż na szybie lub słupku.
Wybierając miejsce miejcie na uwadze przyjaciele drodzy, czy ruch dłoni na linii biegi-kierownica, manetki itp nie będzie zakłócony. Wkurzycie sie jak wydacie 240zl na uchwyt o który wciąż będziecie zaczepiać
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. z tego względu uważam ze lewa strona konsoli centralnej odpada już na wstępie, ale co kto lubi. Może jeśli ktoś ma skrzynie automatyczna to mu to "wadzić" nie będzie.