Witam, uciekam się do wiedzy i doświadczonego społeczności z tego forum z prośbą o pomoc w temacie pokrewnym jak mi się wydaje
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. tj. wymiany drzwi w Ford Escape II na drzwi od Ford Kuga MK2.
Sprowadziłem sobie Forda Escapa z USA i miało być różowo bez problemowo, a wyszło jak zwykle....
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Przyjechał bez drzwi kierowcy i pasażera lewa strona i mechanik który składał mi tego Forda kupił drzwi od Kugi MK2. Okazało się, że wiązka elektryczna w drzwiach kierowcy jest inna i nie można jej sparować z wiązką z samochodu. (wersja USA Escape miała kodowanie drzwi na pasku). Jakiś elektronik poskładał to w całość :
1) Drzwi tylne się zamykają i działa szyba elektryczne
2) Drzwi przednie się zamykają, działa centralny zamek z pilota i z guzika w wew., samozamykanie po stracie jest OK
3)
Drzwi przednie nie działa sterowanie szybami elektrycznymi i lusterkami (tutaj bardzo proszę o pomoc i sugestie co można zrobić - bo cieżko z bez tego żyć)???
4) Oczywiście pozostaje mi jeszcze temat montażu światła przeciwmgłowego tył. Zamontowałem zderzak z Kugi MK2 już z takim światłem i muszę teraz to spiąć razem (ale ten wątek temat wyjaśnia)
5)
Jest jeszcze temat spięcia czujnika ruchu do otwierania tylnej klapy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., który tej jest w zderzaku (ale bez tego da się żyć)
6)
I pytanie o montaż haka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. czy też będę miał z tym kłopot ?
Czy ktoś Was przerabiał już takie temat i mógłby się podzielić swoim doświadczeniem - będę bardzo wdzięczny.
Widzę że kolega
tedi_k ma duże doświadczenie w tym temacie i cieszę się, że chce się dzielić swoją wiedzą i doświadczeniem z innymi - zwłaszcza, że mało jest osób z doświadczeniem w Fordzie Escap.