View Single Post
Stary 12-04-2016, 14:06   #34
latar
FCP member

Model: S-Max TitS
Silnik: 2.2 230KM by heko
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Wersja Vignale

Mój pekaes był na korektach po trafieniu sarny. Jako zastępcze miałem MDO MKIV Ambiente 1.6Pb 120KM. Samochód w wypożyczalni przejechał 170k i zdziwiło mnie bardzo mocno, że nic, nic! w środku nie trzeszczało ani nie stukało. Cały przebieg w wypożyczalni. Samochód miał klimę automatyczną i elektryczne szyby. Na tym w zasadzie kończyło się wyposażenie. Silnik niestety był tragiczny i to było główne nieporozumienie dlatego zamieniłem go na 318d w automacie z '14. Miało ~50k przebiegu. Automat genialny, silnik marny, hałas jak w mondeo. Z wyposażenia miało iDrive podstawowe, klimę itd. Nie miał nawet rozkładanej tylnej kanapy (sedan). Co więcej na środku podszybia coś wpadało w basowy rezonans po przejechaniu przez nierówność i stukała metalicznie ta nierozkładana kanapa (albo coś koło niej). O ile jeszcze jakiś czas temu miałem pomysł żeby spróbować premium tak przeszło mi z miejsca. Katalogowa cena tej bawary to ~170.000 plnów. Po rabatach pewnie ze 150-155k. Za te pieniądze można mieć szybsze, większe, lepsze i znacznie lepiej wyposażone MDO, Pastucha czy Kurę.
Moje zdanie jest takie, że kupowanie premium, które nie ma 6 garów pod maską to festyniarstwo. Nic nie wnosi poza metką. O ile jeszcze BMW i Mercedes mające napęd na tył można zrozumieć o tyle Audi to już bezsens kompletny.