View Single Post
Stary 12-04-2016, 19:20   #391
Mario_
ford::advanced

Imię: Marcin
Model: GALAXY MK3
Silnik: diesel
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Egr, zaślepiony. prymitywnie,ale jaki efekt!!!

Cytat:
Napisał johop Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z całkowicie zaślepionym egr (2.0 tdci) przejeździłem 40 tys km, dwa lata później rozmawiałem z nowym właścicielem i na turbinę nie narzekał. Ja byłem z zabiegu zadowolony.

EGR zaślepiony ale i tak auto przerywa i nierówno jedzie nawet przy danej predkości np przy 90km/h czuć jak auto poszarpuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wężyk z powietrzem też mechanik stwierdził że to nie przyczyna bo bąbelkuje tylko przy ostrym dodawaniu obrotów a tutaj przy stałej prędkości auto jedzie nierówno Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Najprawdopodobniej co stwierdził to może być wieszająca turbina Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. tak stwierdził i prawdopodobnie będzie wyciągana i sprawdzana.
Zawsze wyskakiwał błąd P003A:17-2F Przekroczony limit programowania położenia mechanizmu sterowania ciśnieniem doładowania turbosprężarki/spreżarki doładowującej, napiecie w obwodzie powyzej wartosci progowej. Z turbo nie było problemów aż do teraz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie mam pomysłów co może byc przyczyną takiego zachowania auta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A jeszcze jedno czasem w czasie jazdy z tą usterką potrafiła sie zapalić kontrolka esp i gasła dopiero po ponownym odpaleniu auta.

Ostatnio edytowane przez Mario_ ; 12-04-2016 o 21:44
Mario_ jest offline   Odpowiedź z Cytatem