Samochod nie odpala - rozrusznik kreci
Witam,
Moj Mondeo odmowil posluszenstwa i jak w temacie rozrusznik kreci natomiast samochod nie odpala. Trwa to juz jakis czas i kilka osob to sprawdzalo natomiast nikt nie potrafi powiedziec dlaczego. Po krotce opisze jak do tego doszlo:
Podpinajac ksenony z przetwornicami (tak wiem, co myslicie) podpialem odwrotnie bieguny wiec zwyczajnie swiatlo sie nie wlaczylo. Czytalem o tym i to niby nic wielkiego, wystarczy przepiac bieguny i bedzie ok... No i bylo - swiatlo zadzialalo. Wtedy wydawalo mi sie ze wszystko jest ok i chcialem podjechac do sklepu zanim to wszystko zamontuje i ku mojemu zdziwieniu samochod juz wiecej nie odpalil. Tak jak pisalem wyzej kreci ale nie nie odapala.
Sprawdzona zostala pompa i podaje paliwo na wtryski natomiast wtryski tego nie robia dalej. Komputer nie pokazuje zadnych bledow (ASO, prywatny mechanik) Podobno wszystkie czujniki odpowiedzialne za odpalanie samochodu sa sprawne (znowu ASO, mechanik). Naturalnie deska jest wolna od jakichkolwiek bledow.
Szukalem na tym forum, na anglielskim, google w zdluz i wszerz i nie natknalem sie aby ktokolwiek mial taki problem. Trace powoli wiare i nie mam pojecia co zrobic... POMOCY
Ostatnio edytowane przez Aras86 ; 13-04-2016 o 08:25
|