Cytat:
|
Bez rozbierania silnika taka diagnoza???
Mimo wszystko rozebrał bym silnik i wtedy policzył koszty
|
No dokładnie, też to było dla mnie dziwne. Jakaś cena z kosmosu żeby odstraszyć klienta od robienia czegokolwiek z silnikiem...
Dzisiaj rozmawiałem z tzw. panem Heniem, który czuje auta organoleptycznie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Powiedział, że trzeba od dołu dostać się do silnika. Zdjąć miskę olejową, popatrzeć na wał korbowy, odkręcić od dołu korbowody i zobaczyć czy tą panewkę tylko "zdjęło" czy może już poszło po wale. Jeżeli dostał wał to gra raczej nie warta świeczki i lepiej sobie dać spokój.
Chociaż z drugiej strony widziałem wały korbowe za 800-1000 zł. Gdyby to był tylko wał można by go wymienić razem z panewkami i pewnie kilkoma mniejszymi rzeczami i chyba naprawa nie musiałaby kosztować 6 tys. Ale tego nie będę wiedział dopóki nie wyciągnę silnika i nie oddam w dobre ręce.
Cały czas szukam jednostki. Może ktoś widział jakiegoś rozbitego anglika z małym przebiegiem?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.