Temat: [S-MAX 2006-2015] Obrócona panewka
View Single Post
Stary 13-04-2016, 22:39   #13
kesick1
ford::beginner

Imię: Krzysiek
Model: Galaxy
Silnik: 2.0 benzyna 145KM
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Obrócona panewka

Cytat:
Napisał MIREKTERAZPOLSKA Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bez rozbierania silnika taka diagnoza???
Mimo wszystko rozebrał bym silnik i wtedy policzył koszty
No dokładnie, też to było dla mnie dziwne. Jakaś cena z kosmosu żeby odstraszyć klienta od robienia czegokolwiek z silnikiem...
Dzisiaj rozmawiałem z tzw. panem Heniem, który czuje auta organoleptycznie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Powiedział, że trzeba od dołu dostać się do silnika. Zdjąć miskę olejową, popatrzeć na wał korbowy, odkręcić od dołu korbowody i zobaczyć czy tą panewkę tylko "zdjęło" czy może już poszło po wale. Jeżeli dostał wał to gra raczej nie warta świeczki i lepiej sobie dać spokój.

Chociaż z drugiej strony widziałem wały korbowe za 800-1000 zł. Gdyby to był tylko wał można by go wymienić razem z panewkami i pewnie kilkoma mniejszymi rzeczami i chyba naprawa nie musiałaby kosztować 6 tys. Ale tego nie będę wiedział dopóki nie wyciągnę silnika i nie oddam w dobre ręce.

Cały czas szukam jednostki. Może ktoś widział jakiegoś rozbitego anglika z małym przebiegiem? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kesick1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem