Średnią z kilku tysięcy km (bez żony)mam około 8,2-8,7 do 9 ale to już muszę naprawdę dusić, ale wiadomo że chwilowe jest dużo wyższe ale średnia z trasy IV tak się zamyka do 9
Focus jest jednak dużo lżejszy niż S-maxa czy Mondeo w kombi i mniejszy co się przekłada na opory powietrza.
Ja u siebie mam też duże koła 235/40R18 a jak miałem 205/55R16 to jak bym miał 15 koni wiecej spalanie do około litra mniej a minus taki że Focus w ogóle się nie trzymał drogi przy tej mocy i co chwile kontrola trakcji się swieciła.
Wczoraj w Mondeo 2.0 150 miałem średnią z 1200 km około 9 skrzynia mamual. Ale na 5 i 6 biegu przy około 1800-2000 obrotów to Mondeo w ogóle nie jechało jakaś masakra trzeba było kręcić ten silnik jak benzynę.
To mój Transit max długi i wysoki w dodatku na bliźniaczych kołach po wizycie w
@
TuneFORCE
lepiej się zbierał niż to Mondeo
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. tylko że on ma 485NM już przy 1900-2000 obrotów
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.