View Single Post
Stary 18-04-2016, 12:10   #437
pankrakus
ford::professional

Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Czujniki parkowania (cofania) - jakie wybrać?

Cytat:
Napisał weuek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
L[...]

A tak z innej beczki: będziesz patrzył na konwersa jadąc do tyłu?
Witam

To ja mam pytanie do kolegi
- gdzie fabrycznie są montowane wyświetlacze do kamery cofania?
zazwyczaj w desce rozdzielczej
- wyświetlacze, uniwersalnych czujników parkowania, tez są montowane w okolicach deski rozdzielczej (na desce, na lusterku, do podsufitki nad lusterkiem)

i jakoś ludzie dają radę korzystać z tych wyświetlaczy

Cytat:
Napisał dodo34 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
[...]
Wiem, że można to ogarnąć np. dwoma osobnymi kompletami, tyle, że wtedy włączając na desce rozdzielczej przednie czujniki, nie aktywują się automatycznie tylne. I analogicznie, wrzucając wsteczny, uruchomimy tylko tylne czujniki, zaś przednie trzeba by było aktywować z przycisku.
Nie mogę zgodzić się z kolegą
1) po pierwsze - co za problem pociągnąc 2 kable do lampy cofania - aby aktywować przednie i tylne czujniki
2) przednie czujniki - (akcesoryjne) są dodatkowo aktywowane poprzez
a) przekręcenie kluczyka
b) naciśnięcie hamulca
- na kablu do hamulca jest montowany wyłącznik, aby wyłączyć aktywowanie przednich czujników gdy nie jest nam to potrzebne

Tak więc kolega nie ma racji, pisząc że nie da się poprawie podłączyć 2 kompletów czujników

pozdrawiam
pankrakus

Ostatnio edytowane przez pankrakus ; 18-04-2016 o 12:15
pankrakus jest offline   Odpowiedź z Cytatem